IB DİPLOMA PROGRAMI

Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı, öğrencilere geniş bir eğitim deneyimi sunarak onları geleceğe hazırlayan prestijli bir programdır. Bu heyecan verici programın kapılarını aralamak isteyen öğrencilerin belirli kriterleri karşılamaları gerekmektedir. Bu makalede, 10. sınıf öğrencilerinin 2024 - 2025 eğitim dönemi için IB Diploma Programına kabul edilme koşullarını inceleyeceğiz.

1. Akademik Başarı:
Öğrencilerin IB Diploma Programına katılmak için 9. sınıfı başarıyla tamamlamış olmaları gerekmektedir. Başarısız bir dönem ya da yıl geçirmemiş olmak, kabul sürecinin ilk önemli kriteridir.

2. Minimum Not Ortalaması:
IB Diploma Programına katılmak isteyen öğrencilerin en az 75/100 genel not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Bu, öğrencilerin genel olarak dengeli bir akademik performans sergilemelerinin önemini vurgulamaktadır.

3. İngilizce Yeterlilik Sınavları:
Öğrencilerin uluslararası kabul görmüş bir İngilizce sınavından belirli puanları almaları gerekmektedir. Bu sınavlardan birini tercih ederek belirtilen puanlardan en az birini elde etmek şarttır:

TOEFL IBT (Her bölümden en az 17 almak, toplamda 75 puan)
IELTS Akademik (Ortalama 6,5, her bölümden en az 6,0 puan)
IGCSE Literature in English (IB DP İngilizce A dersi için A-A* veya IB DP İngilizce B dersi için en az C-B)
Ayrıca, "The Cambridge English First Certificate Examination" (FCE) sınavından en az "B" veya "The Cambridge İngilizce Yeterlilik" (CPE) sınavını geçmek de kabul kriterlerindendir.
Listelenen sınavlardan herhangi birini geçen öğrencimiz İngilizce yeterliliği karşılamış sayılacaktır.

4. Öğretmen Görüşü:
Öğrencilerin Uluslararası Diploma Programı'nın gerekliliklerini yerine getirmeye hazır olduğuna dair öğretmen görüşü, kabul sürecinin önemli bir parçasıdır. Öğretmenler, öğrencilerin akademik yetenekleri, disiplin ve katılım gibi kriterlerini değerlendirerek bu görüşü oluştururlar.

5. Devamsızlık ve Disiplin Kaydı:
IB Diploma Programına katılmak isteyen öğrencilerin, devamsızlık sorunu yaşamamış olmaları ve disiplin kaydı bulunmamaları beklenir. Disiplinli ve düzenli bir öğrenci olmak, IB programının başarısı için önemlidir.

6. Sözleşmenin İmzalanması:
Öğrenci ve veliler, Diploma programına kayıt ile ilgili koşulları okuduklarını ve kabul ettiklerini beyan eden bir sözleşmeyi imzalamalıdır. Bu, öğrenci ve ailelerinin programın gerekliliklerine ve sorumluluklarına tam olarak hazır olduklarını gösterir.

7. Lise Kayıt Gereklilikleri ve Ücretler:
Son olarak, IB Diploma Programına kabul edilen öğrencilerin, lise kayıt gerekliliklerini tamamlamaları ve program ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Bu, öğrencilerin resmi olarak programa dahil olmaları için zorunludur.

IB Diploma Programı, öğrencilere küresel düşünce yapısı, akademik yeterlilik ve karakter gelişimi kazandırmayı hedefleyen bir yolculuktur. Başvuru sürecinde tüm adaylardan beklentiler, başarı ve sorumluluklarının farkında olmaları ve özverili bir çalışma sergilemeleridir.

Unutmayın ki, IB Diploma Programı, disiplinli çalışma ve motive edici bir çaba gerektirirken, aynı zamanda öğrencilere unutulmaz bir öğrenme deneyimi sunar. Katılım için uygunluğunuzu değerlendirirken, bu heyecan verici fırsatın getirdiği zorlukları ve ödülleri göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Umarız ki, bu kriterleri karşılayan tüm adaylar, başvurularında başarılar elde ederler ve Uluslararası Bakalorya Diploma Programı'nın kapılarını aralamak için heyecanla beklenen öğrenciler olurlar.

Başvuru sürecinde tüm adaylara başarılar dileriz!